Csatlakozási Szándéknyilatkozat

Milyen engedélyre van szükség gépjármű karbantartó tevékenység megindításához?

1, Telepengedélyre  a  Nemzeti Közlekedési Hatóság által : egy bejelentést követően az NKH a helyszínen ellenőrzi a tevékenység fenntartásához szükséges tárgyi és személyi feltételeket és ha azok megfelelnek, akkor kibocsát egy igazolást hogy megfelel :

  • jármű szerelő tevékenység
  • jármű villamosság javító tevékenység
  • jármű ápolása tevékenység
  • gumiszerelő és kiegyensúlyozás tevékenység    szempontjából

A cég kap egy nyilvántartási számot, meg kell jelölni a nyitvatartást : hánytól-hányig van nyitva a szerviz, amely e szerint működhet a későbbiekben.Az Igazolás általában határozatlan időszakra szól.

Fontos hogy az NKH időközönként személyi ellenőrzést végez a gépjármű fenntartóknál és ellenőrzi a személyi és dologi előírások meglétét.( pl. fékpad, futómű állító berendezés, mestervizsgával rendelkező szerelő…stb). Az igazolásról a hatóság jegyzőkönyvet bocsát ki.

A gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről szóló 1/1990. (IX. 29.) KHVM rendelet 11. § alapján, a bejelentés formáját a mellékletek között lehet megtalálni.

2, Egy Igazolásra az illetékes önkormányzattól, hogy  megtörtént a bejelentés és jóváhagyás az Önkormányzat által  az ipari tevékenység folytatásának nyilvántartásba vételéről.( Bejelntési Igazolás a bejeneltés köteles ipari tevékenység folytatásának nyilvántartásba vételéről. A szerviz erről is kap egy nyilvántartási számot.

Ezen kívül kellenek még szakhatósági engedélyek és jóváhagyások:

  • Tűzvédelmi – szabályzat 5 fő feletti létszám esetén, tűzoltókészülék(ek ) elhelyezése
  • Munkavédelmi – munkavédelmi kockázat értékelés, egyéni védőeszköz juttatási szabályzat, orvosi vizsgálatok rendje dokumentációk
  • Orvosi – foglalkozásegészségügyi orvossal kötött szerződés

 

Fontos hogy minden gépjármű karbantartónak szükséges a

KÜJ és KTj szám , ami a https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/ felületen érhető el.

x

Érdeklődés